Cuburi jeleu mango si cocos

Postat de RuxyRux in Dulciuri
22 Aug 2016 | 3651 vizualizari
Cuburi jeleu mango si cocos

Vis de vara...asa i-as spune, un jeleu racoritor cu gust tropical...si menta, combinatie care te duce cu gandul direct la insule, plaja...mare, soare si nisip fierbinte! De-ati stii de cand ma urmareste reteta asta :))))...n-am mai rezistat si astazi am preparat-o...vorba unei fete senine se stie ea cine :))))))... " Sa va faceti si voi! "....o...daaaaa! Facem!

Ingrediente

Stratul de mango:

  • 250 gr. mango copt si dulce taiat bucati( pentru piure) cam 2 bucati
  • 1 mango taiat cubulete( 1 cm)
  • zeama de la doua portocale medii
  • 300 ml apa de izvor
  • 2 lingurite Agar agar( gasiti la Plafar)
  • 130 gr zahar
  • vanilie
  • cateva frunzulite menta( optional)

Stratul de cocos:

  • 160 ml apa
  • 1 lingurita agar-agar
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 160 ml lapte cocos

Mod de preparare

Saturati 4 persoane zic eu cu prajiturica asta, insa nu garantez, s-ar putea sa va placa mult si sa o ascundeti in pod! :))))

Mango se spala, se curata de coaja, se taie in bucati, se pune in blender, impreuna cu sucul de portocala si se face piure.

In apa rece se pune pudra de agar agar si se amesteca continuu, se pune vasul pe foc mic si se tine pana incepe sa clocoteasca. Se amesteca mereu timp de maxim 5 minute, pana se dizolva perfect, se adauga zaharul, se amesteca bine si apoi piureul de mango.

Vom mai tine pe foc un clocot doua si turnam imediat in forma de yena. Dam putin la rece dar nu pentru mult timp.

Preparam din nou agar agarul, avand grija ca de data aceasta fiind mai putin lichid se evapora mai repejor, adaugam zaharul, sarea si imediat laptele de cocos.

Scoatem de la rece vasul, si ajutandu-ne de o lingura turnam usor al doilea strat.

Punem imediat la rece si asteptam cateva ore inainte sa feliem jeleul.

Eu am avut un lapte de cocos mai transparent( facut in casa) data viitoare voi incerca cu lapte gata preparat cumparat, asta pentru o culoare mai alba.

Va las aici link sa vedeti retetea originala si sa va si inspirati mai usor in ceea ce priveste modul de preparare. Uneori ajuta mult sa poti vedea si pe video.

Va invit sa probati, merita din plin!

 

http://hot-thai-kitchen.com/mango-coconut-jelly/

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi jeleu mango si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Strudel cu cirese

Postat de Ksenya

Strudel cu cirese

Aluatul se prepara intocmai ca cel de la reteta mai sus mentionata, lasam la odihnit pentru min 30 minute apoi il impartim in 3 bile. Ciresele le amestecam cu bicuitii dati la robot. ...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de RuxyRux

Tort de ciocolata

Blatul: Untul se topeste, in el se adauga ciocolata si se topeste incet, apoi se amesteca si la final se adauga laptele rece, se lasa vasul deoparte. Albusurile se separa de galbenusuri in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2016, 21:18
Ferice de tine pentru ca poti sa crezi ca daca gandesti numai de bine vei atrage numai oameni buni si jigodiile nu vor mai fi jigodii doar pentru ca tu esti un izvor de bunatate. Asa vei fi mereu frumoasa ,dar eu nu ti-as da dreptul de a spune ca traiesti in lumea reala ci intr-o lume mai buna care din pacate nu exista.
la 22.08.2016, 21:29
De efect si delicios
la 22.08.2016, 21:45
Buna seara Costelus...pentru tine voi scrie acum un roman...asa cum ii place sa spuna lui Padre..
Poate e adevarat cum spui...mi-am construit o lume a mea, o realitate a mea, una buna si frumoasa si cred ca toti avem acest drept ....acum sa nu crezi ca in viata asta si pana la varsta la care ma aflu nu am intalnit tot felul de oameni, ba chiar m-am lovit de foarte multe ori de enorm de multa rautate sub diverse forme, ...numai ca nu stiu cum intotdeauna am avut un inger aproape...care a facut in asa fel incat sa m-a scos din toate situatiile nefavorabile...nu stiu si eu ce fel de om sunt...niciodata, dar niciodata nu am stiut ce inseamna ura, rautate, invidie si cu toate acestea am mai luat si palme asa nevinovata fiind, de multe ori de la oameni dragi , de la oameni pe care i-am ajutat neconditionat...si totusi....chiar si in aceste conditii, i-am putut ierta, desi nu le-am mai dat acelasi credit, am incercat sa le gasesc o scuza, sa ma pun in locul lor, sa vad de ce au procedat asa....caut mereu binele din oameni, si asa sunt de cand ma stiu.
In ceea ce priveste realitatea pe care mi-am creat-o...fac numai ce simt, ma inconjor asa din senin de oameni frumosi, le zambesc, ii simt, le vorbesc frumos, ma port cu ei asa cum mi-as dori sa se poarte cineva cu mine sau cu cei dragi inimii mele. La magazine, la piata, pe strada, in cartier, peste tot, oamenii care ma cunosc ma iubesc, insa nu e nimic intamplator pentru ca si eu la randul meu iubesc oamenii neconditionat, indiferent ce statut social au, ce meserie, functie, scoala etc...pretuiesc omul pentru umanitatea din el, nu conteaza ca e liftier, spalator de masini, portar sau presedinte.........iar izvorul despre care spui...vine de Sus...si cred ca stii precis despre ce vorbesc....
Si inca ceva...am simtit ca-mi scrii...telepatie sot de Inisor scump! Seara frumoasa iti doresc si sper din toata inima ca timpul sa-ti vindece inima buna de ranile pe care ti le-au provocat cei ce ti-au gresit!
la 22.08.2016, 21:48
Multumesc frumos Adele!
la 22.08.2016, 21:55
Superb desert si ce prezentare frumoasa! Imi place ca ai folosit agar-agar, apa de izvor si restul.... ! Si stratul din lapte de cocos e chiar waw, de mare efect! Felicitari!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking