Cuib de viespi

Postat de danakarin in Prajituri
23 Oct 2011 | 5113 vizualizari
Cuib de viespi

N-am mai facut si n-am mai mincat prajitura asta de100 de ani. Eu fac prajituri cu aluat dospit doar de Pasti si de Craciun. Ieri am fost in cooking mood, am sunat-o pe vara-mea. am primit de la ea o reteta "incercata" si vedeti si voi ce a iesit :-)

Ingrediente

Aluatul:

  • 600 g de faina
  • un plic de drojdie uscata sau 50 g de drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • 4 oua
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 250 g de unt
  • 200 g de zahar.
  • Siropul de lapte
  • 400 de ml de lapte
  • un plic de zahar vanilat
  • 150 g de zahar
  • 1-2 linguri de fulgi de migdale

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele pentru aluatul dospit, am folosit de data asta un plic de drojdie usata ( a ajuns si pt 600 de grame de faina ) l-am framintat bine.Daca mai e nevoie  mai adaugati  un pic de faina sa nu se lipeasca de miini... 

l-am pus o ora la cald sa dospeasca.

In acest timp am amestecat untul cu zaharul pina am obtinut o compozitie spumoasa.

Am intins aluatul relativ subtire, l-am uns cu untul frecat am rulat un sul strins pe care l-am taiat in felii de 2 cm.

Am asezat feliile intr-o tava unsa si am lasat din nou sa creasca 30 de minute.

Am copt la 175 de grade 25 de minute.

Cind au inceput sa se rumeneasca am adaugat laptele si fulgii de migdale si am lasat prajitura in cuptor inca 35 de minute.Aici trebuie sa hotariti singure cind e gata....oricum,  cind s-a absorbit tot laptele si are o culoare aurie.

Mi-a facut placere sa incerc din nou aceasta reteta clasica in bucataria de acasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 09:27
ti-a iesit o minunatie
la 23.10.2011, 09:32
la 23.10.2011, 09:33
ai putea trece la o cafea, dia, nu prea are cine le minca....
la 23.10.2011, 09:36
nu se poate asa ceva ia da-mi adresa repejor
la 23.10.2011, 09:41
cu mult drag, vezi daca mai prinzi avionul de prinz la Budapesta

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking