Cuib de viespi

Postat de simo_brkic in Dulciuri
22 Oct 2012 | 6303 vizualizari
Cuib de viespi

In seara asta,hoinarind pe facebook,ca de obicei,am dat de ceva bun.Mmmmmm de fapt bun e putin zis!Mi au iesit instantaneu balele =)) :D la gura.Imi aminteste de casa...de Romania :) Am fugit repede sa mi iau drojdie si faina ,ca cea din camara nu mi ajungea,si uitati ce a iesit!Usor de facut cum nu am crezut .Am adaptat putin ingredientele cum am vazut eu ca imi iese compozitia.Pofta Buna!!

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 25 g drojdie
  • 4 galbenusuri ou
  • 50 ulei
  • 1 ling zahar
  • putina sare
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 unt
  • 50 zahar pudra
  • 125 lapte
  • 120 zahar tos

Mod de preparare

Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore.

Intre timp pregatim crema mixand untul cu zaharul pudra.

Cand aluatul e dospit il impartim in doua parti si intindem din o parte foaie pe care punem jumatate din crema de unt si apoi facem rulada si taiem cam 4 bucati. Din cea de a doua parte se face la fel. Formele obtinute se mai lasa in tava inca jumatate de ora si apoi bagam la cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute, dupa care scoatem si ungem cu siropul din laptele si zaharul ramas.(120  zahar tos si 125 lapte)

Bagam inapoi la cuptor cam alte 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Postat de mirela0911

Desert cuib de viespi cu nuca si sos de vanilie

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...

Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de panacris

Cuib de viespi

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (eu, recunosc, că m-am lăsat ajutata de " Maricica", mașina de pâine :D). Laptele de la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2012, 22:47
Astea sunt super bunatati.As manca zilnic si nu m-as satura
la 22.10.2012, 22:49
asa si eu ihihi abia,ce le am scos din cuptor,acum am bagat alea cu nuca,sotul mea vrea sa le pape pe toate )
la 22.10.2012, 22:52
bune bune
la 22.10.2012, 22:52
ce bune'sssssssss
la 22.10.2012, 22:54
ce pofta mi-ai facut inainte de culcare

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking