Ingrediente
- 600 g faina
- 25 g drojdie
- 4 galbenusuri ou
- 50 ulei
- 1 ling zahar
- putina sare
- 200 ml lapte caldut
- 150 unt
- 50 zahar pudra
- 125 lapte
- 120 zahar tos
Mod de preparare
Mai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este framantata bine o lasam intr-un vas acoperit cateva ore.
Intre timp pregatim crema mixand untul cu zaharul pudra.
Cand aluatul e dospit il impartim in doua parti si intindem din o parte foaie pe care punem jumatate din crema de unt si apoi facem rulada si taiem cam 4 bucati. Din cea de a doua parte se face la fel. Formele obtinute se mai lasa in tava inca jumatate de ora si apoi bagam la cuptor la 160 de grade timp de 20 de minute, dupa care scoatem si ungem cu siropul din laptele si zaharul ramas.(120 zahar tos si 125 lapte)
Bagam inapoi la cuptor cam alte 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|