Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex

Postat de adnas54 in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2010 | 5098 vizualizari
Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex

Hemendexul este o denumire care provine din limba engleza. Traducerea este tocmai combinatia de sunca usor prajita si ochiuri de ou. Dar cum noi suntem romani si nu englezi, denumirea de "cuib_mamaliguta cu sunca si ou", mi s-a parut corecta.

Ingrediente

  • 1-2 felii de sunca,
  • 1-2 oua,
  • sare, piper,
  • boia de ardei,
  • mamaliga

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem ulei, cand acesta s-a incins se pun feliile de sunca, care se prajesc aproximativ 2 minute. Dupa aceea peste sunca se rastoarna ochiul de ou. Se sareaza, se pipereaza, plus boiaua (dulce sau iute dupa gust). Se acopera cu un capac si se mai lasa pana se albeste oul, nu se prajeste mult, ca sa ne ramana galbenusul zemos.
Se poate servi ca atare, sau se serveste peste un pat de mamaliga. Daca mamaliga este deja rece, se taie in felii care se se pot praji in ulei. Este un mic dejun bun si consistent.
Pofta buna!.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib_mamaliguta cu sunca si ou / Hemendex" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pogacele cu branza si seminte

Postat de andaoana

Pogacele cu branza si seminte

Intr-un castron punem faina cernuta . Adaugam cascavalul razuit si branza telemea zdrobita . Ouale le spargem si pe ele , adaugam sarea si semintele de in precum si laptele batut. Framantam...

Citeste continuarea

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Postat de merisor67

Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine

Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2010, 14:04
Foarte bun.

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking