Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2014 | 60993 vizualizari
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

L-am denumit ardelenesc deoarece cel original, moldovenesc nu are in compozitie carnati si afumatura. Este un preparat foarte bun!

Ingrediente

  • Mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200g carnati de casa afumati
  • 200g costita afumata
  • 100g pastrama feliata
  • 300g urda
  • 300g cas framantat
  • 300g branza de burduf in coaje de brad
  • 3 oua

Mod de preparare

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad.

Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se acopera cu un strat de urda. Se pune uniform jumatate din cantitatea de carnati si costita prajita. Se presara cas si branza de burduf. Se pune inca un strat de mamaliga peste care se pune urda, carnati si costita, cas si branza de burduf.

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se topeste putin casul. Se scoate din cuptor, se fac trei adancituri pe suprafata apasand cu un polonic. In fiecare adancitura se sparge un ou. Se reintroduce in cuptor pana se fac ouale si se rumeneste frumos.

Se lasa la racit putin, se portioneaza si se poate servi. La servire se poate pune si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Pogacele cu cascaval

Postat de rocsi_1612

Pogacele cu cascaval

Intr-un bol, punem faina cernuta cu sarea. Adaugam cascavalul dat pe razatoarea mare, parmezanul si oul. Amestecam toate acestea, apoi punem drojdia uscata si untul moale. Incepem sa...

Citeste continuarea

Cartofi Dauphinoise

Postat de Corina33

Cartofi Dauphinoise

Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 02.12.2014, 14:04
adica taci si-nghite pe ardeleneste
la 02.12.2014, 14:09
foartye bun!
la 02.12.2014, 14:12
la 02.12.2014, 14:17
) arata minunat
la 02.12.2014, 14:39
tac, ce crezi ca fac?

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking