Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
2 Dec 2014 | 61203 vizualizari
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc

L-am denumit ardelenesc deoarece cel original, moldovenesc nu are in compozitie carnati si afumatura. Este un preparat foarte bun!

Ingrediente

  • Mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • Umplutura:
  • 200g carnati de casa afumati
  • 200g costita afumata
  • 100g pastrama feliata
  • 300g urda
  • 300g cas framantat
  • 300g branza de burduf in coaje de brad
  • 3 oua

Mod de preparare

Carnatii, costita si pastrama se taie bucati potrivite, se prajesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa costita grasime) pana se rumenesc si se scurg de grasime. Branzeturile se rad.

Se face o mamaliga si se lasa sa se raceasca 15 minute. Se unge o forma cu unt. Se pune un strat de mamaliga si se acopera cu un strat de urda. Se pune uniform jumatate din cantitatea de carnati si costita prajita. Se presara cas si branza de burduf. Se pune inca un strat de mamaliga peste care se pune urda, carnati si costita, cas si branza de burduf.

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 15-20 minute pana se topeste putin casul. Se scoate din cuptor, se fac trei adancituri pe suprafata apasand cu un polonic. In fiecare adancitura se sparge un ou. Se reintroduce in cuptor pana se fac ouale si se rumeneste frumos.

Se lasa la racit putin, se portioneaza si se poate servi. La servire se poate pune si smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Taci si inghite ardelenesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi si sfecla rosie gratinati

Postat de simona72

Cartofi si sfecla rosie gratinati

Sfecla rosie se spala, se usuca cu prosoape de hartie, se taie capetele, se pune in hartie de aluminiu, se face un pachetel care se da la copt la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Humus reteta

Postat de Ksenya

Humus reteta

Humus reteta Nautul il lasam in apa suficienta pana a 2-a zi. A 2-a zi il clatim sub jet de apa,il punem la fiert in suficienta apa(2 degete deasupra ) la foc mic si-l fierbem pana este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 14:04
adica taci si-nghite pe ardeleneste
la 02.12.2014, 14:09
foartye bun!
la 02.12.2014, 14:12
la 02.12.2014, 14:17
) arata minunat
la 02.12.2014, 14:39
tac, ce crezi ca fac?

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking