Ingrediente
- 300ml lapte
- 50ml ulei
- 5 galbenusuri
- 1/2 lgt sare
- 30g zahar
- 1 esenta de rom
- coaja de la o lamaie
- 575g faina
- Pentru uns: 200g unt + 100g zahar [+ nuca si/sau mac]
- Pentru insiropat: 125ml lapte + 150g zahar + 1 pliculet de zahar vanilinat
Mod de preparare
Se pun in MP in ordinea urmatoare ingredientele: lichidele (lapte, ulei, esenta de rom, galbenusuri), apoi faina, sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se framanta timp de 20 de minute si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pe o suprafata presarata cu faina se intinde cu facaletul o foaie dreptunghiulara mai subtire de 0.5 cm. Se freaca untul cu zaharul pentru uns [si nuca/macul daca se doreste] si se intinde pe foaie in strat uniform. Foaia se ruleaza, iar din forma obtinuta se taie bucati de cca. 5cm lungime.
In tava tapetata cu unt si faina, bucatile de aluat se asaza in picioare (cu taietura in jos) si se ung cu un galbenus amestecat cu o lingurita de lapte. Tava se tine in cuptor la 180 C pana se rumenesc (aproape ca isi dubleaza volumul, asa ca asezati-i destul de departati). Cind sint aproape gata se insiropeaza cu amestecul de lapte, zahar si vanilie si se mai dau 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|