Ingrediente
- ALUAT
- 500 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 5 galbenusuri
- 230 ml lapte caldut
- 3 linguri zahar
- sare
- 3-4 linguri ulei
- UMPLUTURA
- 200 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- SIROP
- 250 ml lapte
- 200 g zahar
- o esenta de vanilie Dr.Oetker
- PT.UNS CUIBURILE
- un galbenus
- 3 linguri lapte
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un lighean.
Se face in mijlocul fainii o gropita si acolo vom pune laptele caldut,drojdia dizolvata si o lingura de zahar.Amestecam compozitia cu putina faina,acoperim si lasam maiaua 20 minute la dospit.
Intre timp amestecam 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar si un praf de sare.
Dupa ca maiaua a dospit ne apucam de framantat.Turnam galbenusurile peste maia si framantam foarte bine aluatul.Daca mai este nevoie se mai pune putin lapte caldut.La mine nu a fost nevoie.Se framanta foarte bine cca 10 minute.La sfarsit se adauga 3-4 linguri de ulei infierbantat si se framanta inca 5 minute.Se pune aluatul la crescut cca 40-50 minute.
Amestecam untul cu zaharul pudra.
Pregatim siropul amestecand laptele,zaharul si esenta de vanilie.Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fiarba.
Cand aluatul a dospit se imparte in doua parti egale.
Se intinde fiecare parte in foi dreptunghiulare,se unge cu untul amestecat cu zahar si se ruleaza.Se taie rulouri de cca 3 cm si se aseaza cu partea taiata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se lasa la crescut 15 minute si se ung cu galbenus amestecat cu lapte doar inainte de a fi pusi la cuptor.Se lasa la cuptor 30 minute la 180 C.
Dupa 30 minute se scoate tava si se insiropeaza cu o lingura fiecare cuib.Se toarna cu lingura peste fiecare cuib in parte.
Se baga tava din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Sunt deliciosi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|