Ingrediente
- PT ALUAT
- 1 kg faina
- 300 lapte
- 300 zahar
- 80 gr unt topit
- 50 gr drojdie proaspata
- o lingurita sare
- 4 zahar vanilat
- PT UMPLERE
- 250 gr stafide
- 250 lapte condensat
- 200 nuca macinata
- 50 gr unt
- 1 galbenus amestecat cu 5 ling de lapte condensat (pt ungere)
Mod de preparare
Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca
Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut se imparte aluatul si se fac doua foi, care se ung cu untul topit si se umplu dupa preferinte. Eu am umplut prima foie numai cu stafide si lapte condensat si cealalta cu nuca si stafidele care mi-au ramas de la prima foaie, apoi le-am rasucit si am taiat bucati egale ,vezi imagine 4. Se aseaza bucatile intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se mai lasa 5 minute, apoi se pun la cuptorul incins la 180 grade 20 minute. Cand sunt bine rumeniti se scot si se ung cu galbenusul si laptele condensat si se mai lasa 2 minute.
Cum nu am avut doua tavi la fel am folosit tava de la briose, iar cuiburile de viespi cu stafide si nuca au iesit mai aspectosoase ,asta se observa din imaginea de prezentare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|