Cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Postat de naomy in Dulciuri
9 Aug 2011 | 8742 vizualizari
Cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Cuiburile de viespi erau preferatele mele de mic copil ,..nu am mai facut pana acum dar azi am gasit intamplator reteta in varianta spaniola si cu mici modificari pe gustul meu va spun ca rezulatul a fost nemaipomenit de satisfactor :)si o retraire plina de placere

Ingrediente

  • PT ALUAT
  • 1 kg faina
  • 300 lapte
  • 300 zahar
  • 80 gr unt topit
  • 50 gr drojdie proaspata
  • o lingurita sare
  • 4 zahar vanilat
  • PT UMPLERE
  • 250 gr stafide
  • 250 lapte condensat
  • 200 nuca macinata
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus amestecat cu 5 ling de lapte condensat (pt ungere)

Mod de preparare

Mod de preparare pentru cuiburi de viespi cu stafide si nuca

Se pune faine intr-un castron mai mare si intr-un colt se adauga sarea ,drojdia si laptele caldut si se lasa la dospit 10 minute,apoi se amesteca cu faina si restul de ingrediente si se framanta pana se dezlipeste de pe degete si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut  se imparte aluatul si se fac doua foi, care se ung cu untul topit si se umplu dupa preferinte. Eu am umplut prima foie numai cu stafide si lapte condensat si cealalta cu nuca si stafidele care mi-au ramas de la prima foaie, apoi le-am rasucit si am taiat bucati egale ,vezi imagine 4. Se aseaza bucatile intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se mai lasa 5 minute, apoi se pun la cuptorul incins la 180 grade 20 minute. Cand sunt bine rumeniti se scot si se ung cu galbenusul si laptele condensat si se mai lasa 2 minute.

Cum nu am avut doua tavi la fel am folosit tava de la briose, iar cuiburile de viespi cu stafide si nuca au iesit mai aspectosoase ,asta se observa din imaginea de prezentare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu stafide si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert budinca de iaurt

Postat de eumimi

Desert budinca de iaurt

Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de...

Citeste continuarea

Desert cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate

Postat de rocsi_1612

Desert cozonac coronita cu crema de nuca si fructe uscate

Aluatul: Laptele il puneti intr-o craticioara pe foc, pana devine caldut. Untul sa fie moale, de la temperatura camerei. Cerneti faina intr-un bol. Adaugati sarea, zaharul brut, drojdia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2011, 10:02
Buneeeeeeeeeeeeeeee
la 09.08.2011, 10:35
bune bune
la 09.08.2011, 10:38
frumoase-s!
la 09.08.2011, 11:35
bune
la 09.08.2011, 12:08
arata grozav de bune

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking