Prajitura Tosca

Postat de miha in Prajituri
16 Oct 2009 | 37120 vizualizari
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Pentru blatul 1:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • vanilie
  • Pentru sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • Pentru blatul 2:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt

Mod de preparare

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.

Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.

Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.

Siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu apa rece. Atentie la aburi!  Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.

Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.

Glazura:

Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2009, 00:54
Auuuuuci! Este in genul prajituricii Ancai Cat de bine arata!!! Miha, vrei niste lambada??
la 16.10.2009, 03:04
Cata dreptate avea Anca!!!
la 16.10.2009, 09:27
Oana, este in principiu aceeasi prajitura. Eu cu denumirea asta am gasi-o pe blogul lui Diamond. Na, nu stiu daca o mai cheama Tosca dupa ce i-am facut oaresce modificari dar am lasat asa ca suna bine. )
la 16.10.2009, 09:29
Dany, cu ce avea dreptate? Ca mananci pana dai pe spate?
la 16.10.2009, 18:45
Nu, ca se va cunoaste ca e facuta de tine.

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking