Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

Postat de Nadyne in Dulciuri
21 Oct 2016 | 5007 vizualizari
Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata

  Sunt delicioase, parfumate, insiropate... 

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 600 - 650 g faina
  • 1pliculet drojdie uscata (10g)
  • 5 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • 300 ml lapte coaja rasa de lamaie un praf de sare
  • Ingrediente crema de unt:
  • 100 g zahar
  • 250 g unt cu 82% grasime esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • 100 g fulgi de cocos
  • 1 punguta pepite de ciocolata neagra
  • Ingrediente sirop:
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar esenta de vanilie

Mod de preparare

     Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se acopera si se lasa la dospit circa o ora.

      Crema de unt se prepara amestecand zaharul foarte bine cu untul moale (nu topit).

    Aluatul dospit se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat, intindem cate o foaie dreptunghiulara, groasa de 3- 4 mm, pe care o ungem cu jumatate din crema de unt, apoi presaram fulgii de cocos si pepitele de ciocolata.

     Rulam strans si taiem bucati de 4-5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

      Lasam rulourile la dospit in tava o jumatate de ora, apoi dam la cuptor, preincalzit la 180 grade.

      Preparam si siropul: laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste cel din urma, apoi adaugam esenta de vanilie.

       Dupa 25 minute, scoatem rulourile si pe fiecare punem cate o lingura de sirop (daca ne mai ramane, il turnam printre rulouri).

       Mai lasam la cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se lasa la racit.

       Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Postat de Constelatialeu

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am...

Citeste continuarea

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

Postat de panacris

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2016, 04:40
bun
la 21.10.2016, 07:43
Cu cocos ,preferatul meu
la 21.10.2016, 08:30
la 21.10.2016, 09:12
O bunatate
la 21.10.2016, 10:02
Îmi place combinația cocos ciocolata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking