Ingrediente
- 600 g carne de vită
- 2 buc ceapă (mare)
- 3-4 linguri ulei
- 500 g foietaj
- 50 g pesmet
- 3 ouă
- 100 g cascaval
- 50 g patrunjel verde
- 50 g unt
- piper
- sare
Mod de preparare
Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde.
Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași să se răcească, adaugi sare, piper şi toci din nou. Mixezi ouăle și le adaugi peste compoziție, păstrând câteva linguri pentru uns foaia de aluat de deasupra. Adaugi pesmet şi pătrunjel verde tocat mărunt; amesteci până se omogenizează.
Tapetezi tava cu hârtie de copt. Întinzi o foaie de aluat în tavă (tai surplusul de aluat), presari jumătate din caşcavalul ras, torni compoziţia de carne și presari restul de cașcaval. Aşezi deasupra cea de-a doua foaie de aluat și o ungi cu oul rămas. Înțepi aluatul din loc în loc (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute (până când plăcinta se rumenește frumos).
Preparatul se taie felii şi se serveşte cald, cu diferite garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Culibiaca (Placinta cu carne tocata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|