Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Postat de oanapl in Vita
27 Oct 2017 | 4358 vizualizari
Culibiaca (Placinta cu carne tocata)

Vă invit să încercați o plăcintă delicioasă, de origine rusească, care la început se făcea dintr-un aluat de cozonac sărat, iar mai târziu a început să se facă și cu aluat franțuzesc. Aceasta poate fii umplută cu pește, legume, orez, carne tocată, ciuperci, ouă fierte tari. Culibiaca își datorează cariera internațională lui Auguste Escoffier. A descoperit-o la începutul secolului XX, a adus rețeta în Franța și a inclus-o în lucrarea sa „Le guide culinaire” și apoi a urmat celebritatea internațională (conform http://www.costachel.ro/culibiaca-cu-peste/). Eu am primit rețeta pregătită de la o prietenă și v-o recomand cu încredere. Vă sfătuiesc să folosiți carne amestec (vită + porc) deoarece iese și mai bună plăcinta.

Ingrediente

  • 600 g carne de vită
  • 2 buc ceapă (mare)
  • 3-4 linguri ulei
  • 500 g foietaj
  • 50 g pesmet
  • 3 ouă
  • 100 g cascaval
  • 50 g patrunjel verde
  • 50 g unt
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea de vită o cureţi de pieliţe, o tai bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. Caşcavalul îl razi fin. Toci mărunt ceapa şi pătrunjelul verde.

Ceapa o înăbuşi în ulei, adaugi carnea tocată, continuând înăbuşirea circa 10 minute. Lași să se răcească, adaugi sare, piper şi toci din nou. Mixezi ouăle și le adaugi peste compoziție, păstrând câteva linguri pentru uns foaia de aluat de deasupra. Adaugi pesmet şi pătrunjel verde tocat mărunt; amesteci până se omogenizează. 

Tapetezi tava cu hârtie de copt. Întinzi o foaie de aluat în tavă (tai surplusul de aluat), presari jumătate din caşcavalul ras, torni compoziţia de carne și presari restul de cașcaval. Aşezi deasupra cea de-a doua foaie de aluat și o ungi cu oul rămas. Înțepi aluatul din loc în loc (pentru a nu se umfla la copt), introduci tava în cuptor, la temperatură ridicată la început (circa 5 minute), apoi la foc potrivit şi lași până la coacerea completă, circa 30-35 de minute (până când plăcinta se rumenește frumos).

Preparatul se taie felii şi se serveşte cald, cu diferite garnituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Culibiaca (Placinta cu carne tocata)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Postat de lilik

Pachetele din carne de vita cu sunca si mozzarella

Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii.  Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...

Citeste continuarea

Friptura de vitel la Multicooker

Postat de merisor67

Friptura de vitel la Multicooker

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque). Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2017, 09:24
Gustoasă plăcintă!
la 27.10.2017, 09:38
Delicioasă și sățioasă!
la 27.10.2017, 09:46
Imi place denumirea.....intr-o alta epoca cica am invatat si eu limba rusa.....
la 27.10.2017, 10:04
satioaa si gustoasa
la 27.10.2017, 10:30

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking