Cum se face aluatul foietaj pentru placinta

Postat de lauralaurentiu in Scoala de gatit Bucataras
18 Iun 2011 | 79157 vizualizari

Pentru ca imi place foietajul foarte mult, nepermis de mult :P, am cautat mereu tehnici de a-l face mai accesibil - fara atatia timpi de asteptare, fara atatea impachetari succesive. Asadar, dupa indelungi experimente din care unele nu cu cele mai fericite rezultate, azi sunt in masura sa va propun un aluat ce se va desface in mii de foite (aici am exagerat, are exact 81 de straturi :P ), minunat de fin, ce se topeste efectiv in gura, pe care il puteti face atat cu umplutura dulce, cat si sarata si care nu implica nici pe jumatate efortul pe care il necesita un aluat foietat clasic. Am incadrat reteta la categoria "cook and smile", pentru ca mi-a venit a zambi nestiind ce sa aleg intre cele doua optiuni mai apropiate: "pizza" si "paine". :)) Categoric, asta nu e nici una, nici cealalta. :)) Tara de origine... Ghiroda, dar nu e in lista :))!

Inapoi la reteta

Comentarii (37)

la 18.08.2011, 13:18
la 28.08.2011, 16:47
bun aluatul o sa incerc si eu sa il fac
la 16.02.2013, 17:52
Bunnnnnnnnnnnn!!!
la 13.04.2013, 21:05
super ideea! multumim!
la 14.04.2013, 15:04
a doua oara se unge cu margarina sau doar cu ulei?
la 12.09.2013, 21:53
la 22.06.2018, 05:27
Cu untura merge?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking