Ingrediente
- 1 kg grau
- 3 cani de zahar
- apa 2,5l
- coaja de lamaie si portocala
- sare
- esenta de rom
- stafide 100 g
- nuca 300 g
- bombonele de ciocolata 1 cutiuta
- 1 sticluta esenta vanilie
- galzura de cicoclata , bombonele si nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare
Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea.
Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu coaja de lamaie si portocale, vanilia, stafidele, nuca macinata si romul, iar cand sa mai racit se pun bombonelele de ciocolata in ea.
Se asaza pe platou dupa care se decoreaza cu ciococlata si bombonele, eu am facut o cruce din bombonele si nuca de cocos si am dus-o la biserica.
A avut foarte mare succes.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|