Ingrediente
- Galbenus de ou crud – 1 buc
- Galbenus de ou fiert – 1 buc
- Mustar simplu – 1 lingura
- Sucul de la o jumatate de lamaie
- Sare dupa gust
- Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)
Mod de preparare
Incepe prin a pune intr-un bol galbenusul crud si galbenusul fiert, atentie sa nu fie fiert foarte tare pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. Adauga si mustarul, un praf de sare si sucul de la jumatate de lamaie.
Incepe sa bati ingerdientele pe viteza mica a mixerului si hidrateaza cu ulei putin cate putin, ca sa il incorporezi bine. Maioneza o sa se deschida la culoare. Continua sa adaugi ulei in functie de cat de multa maioneza vrei sa faci. E gata cand e destul de ferma sa stea in tel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|