Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
23 Mai 2017 | 58904 vizualizari
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. 

In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.

Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.

Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se fac ouale posate

Postat de AlexTeacher

Cum se fac ouale posate

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...

Citeste continuarea

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Cum se toaca verdeturile

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2017, 13:44
la 23.05.2017, 13:46
Super!
la 23.05.2017, 14:40
Extrem de rapid si bun! Cu siguranta o sa va placa daca il faceti si voi!
la 23.05.2017, 15:01
la 23.05.2017, 15:46

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking