Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
23 Mai 2017 | 58872 vizualizari
Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

 Sosul Alfredo este un sos alb pentru paste, cu foarte putin ingrediente si extrem de aromat.  

Ingrediente

  • 60 g unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • 1-2 catei usturoi
  • 80 g parmezan ras
  • 80 g pecorino ras
  • 1 praf nucsoara rasa
  • sare dupa gust
  • ½ legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra. 

In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe deasupra.

Cand a inceput sa fiarba, lasa putin pe foc si adauga parmezanul si pecorino ras si incorporeaza bine.

Potriveste de sare si adauga niste patrunjel proaspat tocat. Pune pastele fierte inauntru si amesteca putin, cat sa se lipeasca sosul de ele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alfredo pentru paste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cum se face aluatul de foietaj

Postat de AlexTeacher

Cum se face aluatul de foietaj

Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...

Citeste continuarea

Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher

Cum se face piure de cartofi

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2017, 13:44
la 23.05.2017, 13:46
Super!
la 23.05.2017, 14:40
Extrem de rapid si bun! Cu siguranta o sa va placa daca il faceti si voi!
la 23.05.2017, 15:01
la 23.05.2017, 15:46

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking