Alioli in traducere inseamna ulei si usturoi. Este asociat cu bucataria mediteraneeana de pe coasta Spaniei, dar se intalneste si-n Franta sau Italia.
Varianta frantuzeasca a sosului se apropie foarte mult de o maioneza cu usturoi, pentru ca se adauga galbenusuri, mustar si suc de lamaie, pe cand varianta spaniola este foarte simpla: fara ou si cu mult mai mult usturoi.
Vei avea nevoie de un tocator, cutit si un mojar mai mare.
Ingrediente
2 capatani de usturoi
Ulei de masline
Sare
Mod de preparare
Curata 2 capatani de usturoi. In cazul in care usturoiul e mai vechi si are acea vena verde, indeparteaz-o.
Toaca marunt cateii de usturoi si apoi pune-i intr-un mojar. Pune putina sare si foarte putin ulei de masline. Daca pui prea mult ulei din prima risti sa se taie.
Freaca foarte bine usturoiul in mojar si adauga din cand in cand ulei. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta consistenta e gata.
0
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Sosul Alioli " nu uita sa-i faci un review.
Ceapa o curatati si o tocati marunt, la fel si usturoiul. Rosiile decojite le taiati cuburi, daca sunt intregi cum au fost la mine. Puneti uleiul intr-o cratita nu foarte mare, adaugati ceapa si...
Alegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta...