Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter

Postat de panacris in Mancaruri de legume
17 Iul 2013 | 3670 vizualizari
Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter

Cum se fierbe porumbul. Continui să descopăr eficacitatea vasului Zpeter;) Încă o rețetă ce confirmă faptul că se gătește sănătos și ușor, în vasele Zepter! Porumbul este consumat peste tot în lume,  fiind bogat în nutrienți și aducând multe beneficii sănătății.    O cupă de boabe având cam 19% fibre,  din necesarul zilnic al unei persoane și cca. 24% din necesarul zilnic de  vitamina  B5. Beta-criptoxantina, un carotenoid cu proprietăți antioxidante puternice, care se găsește și în portocale, papaya, ardei grași sau mandarine, este în cantități mult mai mari în porumb. Porumbul conține și o fitochimicala numită luteină, vitamină C și E.   Previne demența, diabetul, hipertensiunea și cancerul.  În ceea ce privește mineralele,el  oferă fier, potasiu, fosfor, magneziu, zinc, cupru și mangan. Fibrele sale  ajută să prevină constipația și cancerul colorectal.  Antioxidanții neutralizează efectul radicalilor liberi care altfel pot provoca tumori. Beta-criptoxantina previne cancerul pulmonar, în timp ce luteina întârzie pierderea acuității vizuale. Boala Alzheimer este și ea prevenită, vitamina C întărește sistemul imunitar și previne infecțiile, în timp ce vitamină E are proprietăți anti-îmbătrânire.      Tiamina îmbunătățește memoria, funcțiile cognitive și sănătatea nervoasă, și dă energie, metabolismul funcționând în parametri normali. Fosforul menține o creștere normală, o bună funcționare a rinichilor și oase puternice. sursa: http://www.ziare.com/articole/porumb+beneficii

Ingrediente

  • porumb de lapte ( adică pentru fiert) 4 știuleți,
  • vas Zepter 2,7 l.

Mod de preparare

Cum se fierbe porumbul. 

După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;)

Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așază în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute, până ce acul indicator de la termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se dă vasul deoparte. Atenție e posibil ca primii știuleți să iasă copți, fierți;) Nu-i bai, sunt la fel de buni;) ca cei consumați pe faleza de la Marea Neagră;) doar că nu s-a consumat energie mai deloc și toate vitaminele au rămas în porumb;), nu s-au pierdut în apa de fierbere. După prima rundă, nu se așteaptă ca vasul să se răcească complet, se adaugă o nouă tură de știuleți, dar de această dată se lasă doar cca. 5 minute, la foc mediu, apoi se oprește focul;)  Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Postat de panacris

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei :...

Citeste continuarea

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Postat de mirela0911

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Pentru inceput se spala vinetele, se taie coada apoi se feliaza si se taie in cubulete mici. Se presara putina sare peste ele. Se incinge o cratita cu 2 lg de ulei. Se rumenesc cubuletele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2013, 21:53
Vreau si eu...
la 17.07.2013, 21:54
ce oala desteapta! Coace si fierbe in acelasi timp ...
la 17.07.2013, 21:56
Cred că-i bun, dar aştept să fac unul direct pe jar, să-i scutur spuza înainte de a-l mânca.
Super! 0D>
la 17.07.2013, 21:58
la 17.07.2013, 21:59

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking