Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras
13 Mar 2017 | 5284 vizualizari

Verdeturile proaspete se pot combina cu toate tipurile de carne si legume, oferind astfel preparatelor un gust bun si aromat. Rozmarinul este ideal pentru carnea de porc si de vita, cimbrul se poate combina cu aproape orice tip de carne si legume, iar mararul si patrunjelul se potriveste la orice mancare, fiind si cele mai folosite verdeturi de la noi.

Ingrediente

  • 2-3 fire busuioc verde
  • cateva crengute rozmarin
  • cateva crengute cimbru proaspat
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului.

Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe crenguta, se ruleaza usor una peste alta si se toaca cu un cutit bine ascutit printr-o miscare de balans, iar daca doriti sa fie tocat mai fin, miscati cutitul semicircular, inainte si inapoi pana obtineti dimensiunea dorita.

Pentru marar si patrunjel, taiati mai intai tulpinile si procedati ca la busuioc, taiati maiinati prin balans si apoi semicirculat pana tocati verdeturile cat de fin doriti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se toaca verdeturile" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Cum se face omleta perfecta

Postat de AlexTeacher

Cum se face omleta perfecta

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima ! Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac....

Citeste continuarea

Cum se face piure de cartofi

Postat de AlexTeacher

Cum se face piure de cartofi

Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei cu coaja alba, nu cu coaja rosie, pentru ca absorb mai bine grasimea din unt si laptele. Taiati cartofii cuburi egale, ca sa fiarba...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 13.03.2017, 12:42
la 13.03.2017, 13:09
la 13.03.2017, 13:22
cu atentie ))
la 13.03.2017, 13:34
Motanel ))) eu am apreciat calitatile lui Alex in privinta asta, inca de la Paltinis )
la 13.03.2017, 13:46
Noi am primit prima lectie la Palti

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking