Ingrediente
Pentru cupcakes
- 200 g dovlecel ras
- 150 g faina
- 150 g zahar
- 2 oua
- 1 lingurita scortisoara
- 100 ml ulei
- 40 g cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
(Cuptor: preincalzit la 180 grade )
- Pentru frosting
- 100 + 100 g mascarpone
- 50+50 g crema de branza
- 2 linguri gem de capsuni
- 1 lingura sirop de capsuni
- 3 linguri sirop de trandafiri
- Am impartit cantitatea de mascarpone si crema de branza pt ca am facut doua tipuri de frosting. Voi puteti face cu ce vreti (ciocolata, cafea, fructe proaspete, sky is the limit ;) )
Mod de preparare
Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele
In alt bol cernem faina amestecata cu scortisoara, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Punem partea umeda (amestecul de dovlecel) peste amestecul de faina si amestecam usor pana se incorporeaza ingredientele.
Tapetam o tava de briose cu hartie de copt ( eu am folosit doua tavi, una de 12 si cealalta de 6, pt. ca tavile mele sunt mai mici), punem compozitia in forme ( cam 3 sferturi din forma sa fie plina) si o dam la cuptor pt. 25 de minute (pt siguranta, facem si testul scobitorii ;) ).
Scoatem tava din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi scoatem briosele din tava si le asezam pe un gratar pt a se raci complet.
Frosting:
Mascarpone si crema de branza (100 + 50): le amestecam intr-un bol, peste ele punem gemul de capsuni si siropul amestecand pana se formeaza o crema fina si toate ingredientele sunt incorporate.
La fel procedam si pt frosting-ul nr. 2 (cu sirop de trandafir).
Punem frostingul intr-un sac à poche si decoram dupa preferinta.
Enjoy :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|