Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone

Postat de Iuliaj in Dulciuri
13 Iul 2014 | 2597 vizualizari
Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone

Si inca o nebunie cu dovlecel. Multumiri JamilaCuisine pentru idee .

Ingrediente

Pentru cupcakes

  • 200 g dovlecel ras
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

(Cuptor: preincalzit la 180 grade )

  • Pentru frosting
  • 100 + 100 g mascarpone
  • 50+50 g crema de branza
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 1 lingura sirop de capsuni
  • 3 linguri sirop de trandafiri
  • Am impartit cantitatea de mascarpone si crema de branza pt ca am facut doua tipuri de frosting. Voi puteti face cu ce vreti (ciocolata, cafea, fructe proaspete, sky is the limit ;) )

Mod de preparare


Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem  intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele
In alt bol cernem  faina amestecata cu scortisoara, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Punem partea umeda (amestecul de dovlecel) peste amestecul de faina si amestecam usor pana se incorporeaza ingredientele.
Tapetam o tava de briose cu hartie de copt ( eu am folosit doua tavi, una de 12  si cealalta de 6, pt. ca tavile mele sunt mai mici), punem compozitia in forme ( cam 3 sferturi din forma sa fie plina) si o dam la cuptor pt. 25 de minute (pt siguranta, facem si testul scobitorii ;) ).
Scoatem tava din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi scoatem briosele din tava si le asezam pe un gratar pt a se raci complet.

Frosting:
Mascarpone si crema de branza (100 + 50): le amestecam intr-un bol, peste ele punem gemul de capsuni si siropul amestecand pana se formeaza o crema fina si toate ingredientele sunt incorporate.
La fel procedam si pt frosting-ul nr. 2 (cu sirop de trandafir).

Punem frostingul intr-un sac à poche si decoram dupa preferinta.

Enjoy :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

PRAJITURA CU CAPSUNI

Postat de iuliana_florentina

PRAJITURA CU CAPSUNI

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie,...

Citeste continuarea

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Postat de panacris

CLĂTITE BĂNĂȚENE

Ouăle se bat energic cu un praf de sare, adăugându-se concomitent apa minerală și făina, până ce se obține un aluat fluid, de consitența smântânei lichide, ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2014, 15:37
grozava idee!
la 13.07.2014, 15:42
la 13.07.2014, 15:44
Ce frumusele sunt!
la 13.07.2014, 15:49
la 13.07.2014, 16:16
foarte misto arata!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking