Cupcakes şi tartă cu cremă de lămâie şi mure

Postat de diaconta in Prajituri
11 Mar 2012 | 8811 vizualizari
Cupcakes şi tartă cu cremă de lămâie şi mure

Mă gândeam dacaă să scriu două reţete sau doar una.Cum îmi luasem niste „jucărele” noi,nu mă puteam hotărî dacă să fie tarta sau capcakes-urile,aşa că le-am facut pe ambele.Şi cum mă strigau nişte fructe de pădure să le combin,gândul mi-a zburat la un moţ de culoare mov,stând ţanţoş pe niste cupcakes.Dar parcă vroiam şi nişte cremă acrişoară de lamâie.Mai punem nişte ciocolată albă şi nelipsitul mascarpone şi gata „proiectul”,putem să trecem la treabă.Blatul l-am vrut ciocolatos nu pufos,ca tot le-am croit o” inimioara curgătoare” din pastă fină de mure,am acoperit-o cu cremă acrişoara de lamâie şi la final o pălărioară cu voaletă mov. Am citit pe Dietetik.ro că” prajitura cu mure este special conceputa pentru femeile misterioase, cele care isi arata adevarata valoare doar oamenilor in care au cu adevarat incredere” ….aşa să fie oare?

Ingrediente

  Pentru Blat:

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 gr unt
  • 100 ml lapte
  • 100 gr iaurt grecesc 10% grasime
  • 2 linguri sirop de lamâie
  • 350 gr faina
  • O lingurita ghimbir razuit
  • O lingurita praf de copt
  • Un praf de sare
  • Vanilie

  Pentru crema de lamâie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • Zeama de la o lamaie
  • Vanilie

Pentru crema de mure:

  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 150 gr ciocolata alba
  • 3 linguri frisca lichida
  • 200 gr mure+2 linguri zahar

Mod de preparare

Preparam mai intai compozitia pentru blat si cupcakes.

Ciocolata rupta bucati,o punem la bain marine impreuna cu laptele si untul.Lasam sa se dizolve.Nu amestecam prea mult.Lasam amestecul sa se raceasca.Mixam cele trei oua  cu zaharul,pana cand obtinem o spuma densa si deschisa la culoare.Adaugam si un praf de sare , siropul si zeama de lamaie. Incorporam si iaurtul.

Turnam si amestecul de ciocolata racit,prelingand cate putin pe peretele bolului.De obicei eu mai incorporez si cate o lingura de faina in amestec.Punem  ghimbirul razuit si vanilia.

Incorporam si restul de faina,pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Am impartit compozitia intr-o forma de tarta cu diametrul de 20 cm si cateva forme de cupcakes.Le punem in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute.Verificati cand sunt gata cu o scobitoare.

Intre timp pregatim cele doua creme.

Murele le punem in blender si le pasam.Eu am pus o lingura de sirop de fructe de padure ca sa fie operatiunea mai usoara.Trecem amestecul printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Apoi amestecam cu doua linguri de zahar si punem amestecul sa fiarba pana cand scade si se ingroasa suficient cat sa nu fluidizeze prea mult crema.Lasam sa se raceasca.

Ciocolata o rupem bucati si o punem la bain marine impreuna cu 3 linguri de frisca lichida.Cand s-a topit ciocolata lasam sa se raceasca.

Crema mascarpone o mixam cu 3 linguri zahar pudra.Incorporam ciocolata alba cand s-a racit de tot si incepe sa se intareasca.Apoi punem si cate o lingura de pasta de mure.Mai pastram putina pasta pentru a umple capcakes-urile si topping pentru tarta.

Punem crema la frigider.

Pentru crema de lamaie,mixam cele trei galbenusuri cu zaharul .Punem si zeama de lamaie si vanilia.Amidonul il punem in compozitia de oua,adaugand si cate putin lapte.Restul laptelui il punem pe foc intr-un vas.Cand este caldut il amestecam cu compozitia de oua,apoi il transferam din nou in vas si il punem pe foc.Lasam pana cand se ingroasa,amestecand tot timpul cu telul.

Lasam crema sa se raceasca.

Pentru cupcakes,decupam cate un capacel(capacele care se vor manca imediat,doar n-o sa le risipim).Apoi punem putina pasta de mure si acuperim cu un mot de crema de lamaie.Deasupra le garnisim generos cu crema de mure.

La tarta am pus deasupra crema de lamaie,apoi putina pasta de mure ,cateva moate de crema de mure su fructe de padure.

Preferati tarta sau cupcakes???

Eu le-am savurat ambele cu aceeasi placere,fara discriminare ,doar cu ceva remuscari ca-mi sabotez singura dieta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes şi tartă cu cremă de lămâie şi mure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (67)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Catalina

Postat de Constelatialeu

Prajitura Catalina

Foi : Margarina o taiem in bucati mai mici si o punem intr-o cratita sa se topeasca,apoi o lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit bine,adaugam zaharul si mixam bine,apoi galbenusurile,continuam...

Citeste continuarea

Prajitura "Semiluna"

Postat de Alina26

Prajitura "Semiluna"

Pregatim blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2012, 18:02
wow, minunate
la 11.03.2012, 18:09
vai cat sunt de frumoase! si sunt mooov
la 11.03.2012, 18:13
ce bunatate
la 11.03.2012, 18:38
Ce forme frumoase de briose ai..le ador..de unde le-ai cumparat???iar deserturile sunt minunate..te felicit!!!
la 11.03.2012, 18:44
nebunie de primavara!!

Vezi toate comentariile (67)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking