Briose Devil's food

Postat de Brindusa in Prajituri
11 Mar 2011 | 4118 vizualizari
Briose  Devil's food

Ingrediente

  • 80 g cacao olandeza, neagra
  • 150 ml apa fierbinte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1 praf mic de sare
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • coaja de la o portocala, rasa
  • Pentru topping
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g unt
  • 25 g mure

 

Mod de preparare

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose

Incalzeste cuptorul la 180 C

Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema

Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu

Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand

Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)

Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine

Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare

Pune compozitia in forme,umplind  cam 3/4

Coace 20 minute.

Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar

Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron

Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere

Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.

Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii

Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.

Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Devil's food" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 11.03.2011, 20:28
primaaa iau tot si fug cas buneee
la 11.03.2011, 20:42
Da' stiu ca ai facut oleac' di briose.
la 11.03.2011, 20:44
arata senzational
la 11.03.2011, 20:49
mama ce bunatate
la 11.03.2011, 20:57
ce bunaciuunii ...de briose

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking