Briose Devil's food

Postat de Brindusa in Prajituri
11 Mar 2011 | 4133 vizualizari
Briose  Devil's food

Ingrediente

  • 80 g cacao olandeza, neagra
  • 150 ml apa fierbinte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g unt
  • 300 g zahar tos
  • 1 praf mic de sare
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • coaja de la o portocala, rasa
  • Pentru topping
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana grasa
  • 50 g unt
  • 25 g mure

 

Mod de preparare

Pregateste tavile de briose: le ungi bine cu unt si le tapetezi cu faina, sau pui in ele hartii de briose

Incalzeste cuptorul la 180 C

Bate bine cu telul cacaoa cu apa fierbinte, pana se omogenizeaza si arata ca o crema

Amesteca bine faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu

Topeste untul si zaharul, la foc mic, amestecand

Toarna amestecul de mai sus intr-un castron si bate cu mixerul la viteza mare, pana cand se mai racoreste (cam 5 minute)

Adauga pe rand ouale, amestecand dupa fiecare.

Adauga coaja de portocala si crema de cacao amestecand bine

Adauga 1/2 din amestecul de faina, apoi smantana, apoi restul de faina. Amesteca bine dupa fiecare

Pune compozitia in forme,umplind  cam 3/4

Coace 20 minute.

Lasa briosele in tava cam 10 minute, apoi raceste-le pe un gratar

Cand sunt complet racite, fa glazura: Taie ciocolata alba bucati mici si pune-o intr-un castron

Intr-o craticioara incalzeste smantana si untul, pana cand untul e topit si amestecul a ajuns aproape de temperatura de fierbere

Toarna smantana peste ciocolata, lasa 2 minute si amesteca pana ce ciocolata se topeste bine.

Da murele printr-o sita, ca sa elimini samburii

Amesteca sucul de mure in ciocolata. Lasa la racit.

Toarna cate o lingurita de glazura pe fiecare briosa. Orneaza cu bombonele colorate

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Devil's food" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...

Citeste continuarea

Cozonac cu mar si scortisoara

Postat de andaoana

Cozonac cu mar si scortisoara

Incalzim 50 ml lapte , nu foarte tare , atat doar cat sa fie caldut . Dizolvam in el drojdia impreuna cu o lingura de zahar si una de faina . Amestecam bine si lasam la loc caldut pentru 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2011, 20:28
primaaa iau tot si fug cas buneee
la 11.03.2011, 20:42
Da' stiu ca ai facut oleac' di briose.
la 11.03.2011, 20:44
arata senzational
la 11.03.2011, 20:49
mama ce bunatate
la 11.03.2011, 20:57
ce bunaciuunii ...de briose

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking