Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

Postat de ianculubita in Dulciuri
4 Ian 2016 | 2606 vizualizari
Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie

Aceste cupe de ciocolata se fac foarte usor si se pot umple cu orice fel de crema sau chiar numai cu fructe si putina frisca deasupra.

Ingrediente

  • Pentru cupe:
  • forme de briose din silicon
  • 300g ciocolata
  • 1lingura ulei
  • Umplutura:
  • 2albusuri
  • 3linguri zahar
  • 1plic gelatina
  • 300ml sampanie
  • 200ml frisca lichida

Mod de preparare

Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.

Pentru umplutura se pune intr-un vas pe foc mic sampania impreuna cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se incorporeaza geletina hidratata,se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca la frigider;dupa ce s-a racit bine(consistenta trebuie sa fie gelatinoasa),se amesteca energic cu albusurile batute spuma apoi se incorporeaza amestecand usor cu telul,cate o lingura cu frisca pregatita mai devreme.

Se scot din frigider formele,se scoate siliconul incet sa nu se rupa ciocolata,apoi se umplu cu spuma si deasupra se pune cate o fructa mica congelata,confiata,proaspata sau de care aveti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert gogosi braziliene

Postat de merisor67

Desert gogosi braziliene

Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Briose cu ciocolata

Untul se topeste intr-un vas  la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul  si vanilia si se mixeaza 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2016, 14:43
Foarte aspectuoase cupele!!
la 04.01.2016, 14:53
la 04.01.2016, 14:53
ce bunatate
la 04.01.2016, 14:54
la 04.01.2016, 15:01
Vreau si eu 2 cupe delicoase ca ale tale

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking