Ingrediente
- Pentru cupe:
- forme de briose din silicon
- 300g ciocolata
- 1lingura ulei
- Umplutura:
- 2albusuri
- 3linguri zahar
- 1plic gelatina
- 300ml sampanie
- 200ml frisca lichida
Mod de preparare
Se topeste ciocolata impreuna cu ulei apoi se amesteca energic cu telul sa se lichefieze;cu o pensula se ung pe dos formele de briose,se pun pe un gratar,se lasa la frigider 5-10min,daca a intarit ciocolata,se ung din nou si din nou se lasa la frigider.
Pentru umplutura se pune intr-un vas pe foc mic sampania impreuna cu zahar,dupa ce s-a topit fara sa fiarba,se incorporeaza geletina hidratata,se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca la frigider;dupa ce s-a racit bine(consistenta trebuie sa fie gelatinoasa),se amesteca energic cu albusurile batute spuma apoi se incorporeaza amestecand usor cu telul,cate o lingura cu frisca pregatita mai devreme.
Se scot din frigider formele,se scoate siliconul incet sa nu se rupa ciocolata,apoi se umplu cu spuma si deasupra se pune cate o fructa mica congelata,confiata,proaspata sau de care aveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe de ciocolata cu spuma de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|