Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Postat de Valclaudia in Dulciuri
23 Apr 2017 | 3994 vizualizari
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone

Delicii de Paste

Ingrediente

Cojile de ecler:

  • 200 ml lapte
  • 100 gr unt gras
  • un praf de sare
  • 4 oua mari de casa
  • 50 gr zahar
  • 130 gr faina alba

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 100 gr unt gras
  • 250 gr mascarpone
  • 750 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte
  • bombonele din zahar pentru decor

Mod de preparare

Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc.

Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste.

Incorporam apoi, pe rand, cele patru oua. Adaugam cate unul, il incorporam, apoi il adaugam pe urmatorul.

Preincalzim cuptorul la 200 grade C.

Punem amestecul pentru coji intr-un posh, apoi formam cojile, in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele, deoarece isi vor mari volumul in timpul coptului.

Dam tavile la cuptor, la 200 grade C, timp de 7-8 minute, apoi reducem la 175 grade C si le lasam la copt, pana se rumenesc. Nu deschidem deloc usa cuptorului pana la final.

Cand cojile sunt coapte, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.

Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat, adaugam amidonul si 150 ml lapte. 600 ml lapte se pun la foc mic, intr-un vas impreuna cu untul.

Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam amestecul de galbenusuri, reducem la minim focul si amestecam in continuu, pana obtinem o budinca consistenta.

O lasam la racit complet, apoi ajutandu-ne de mixer, incorporam mascarponele. Dam crema la rece pentru cel putin o jumatate de ora.

Taiem cojile de ecler pe orizintala, punem crema rece intr-un posh si umplem jumatatile de ecler care formeaza baza, iar peste crema, punem celelalte jumatati, formand eclerele. Presam usor si le dam la rece, pana preparam glazura.

Punem ciocolata rupta bucatele, intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu frisca lichida si o lasam la topit.

Glazuram eclerele, presaram bombonele de zahar si lasam eclerele la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Postat de RuxyRux

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Preparam crema de lamaie. Punem laptele pe foc impreuna cu vanilia. Mixam intr-un vas de mixer ouale cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml lapte din total. Turnam in laptele de pe foc...

Citeste continuarea

Prajitura Anul Nou

Postat de Constelatialeu

Prajitura Anul Nou

Am folosit o tava cu dimensiunile de 26 /38 cm. Blat cacao: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, adaugam 5 linguri de zahar si continuam sa mixam pana se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.04.2017, 21:14
Servesc si eu un ecler!
la 23.04.2017, 21:22
la 23.04.2017, 21:23
Astea-mi plac!
la 23.04.2017, 21:27
Delicioase!
la 23.04.2017, 21:35
Oricand si la orice ora as manca!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking