Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2020 | 1567 vizualizari
Desert prajitura Carmen

"Retete festive de iarna '' Carmen de Bizet, Carmen vecina, verisoara, prietena s.a.m.d si un amalgam de arome....

Ingrediente

  • Blat tava 36/26 cm
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 180 g faina
  • 180 g nuci prajite si taiate grosier
  • Crema
  • 200 g crema de vanile ( crema clasica de vanilie fiarta si cu unt, mie mi-a ramas de la eclere)
  • 250 g mascarpone
  • 70 g lapte condensat DeLatte
  • Sirop de visine
  • visine pentru prajituri

Mod de preparare

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baie de abur, am adaugat faina si apoi bezeaua, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nucile prajite si taiate grosier. Am tapetat tava ( 36/26 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul  la 180 grade si am introdus tava in cuptor, este gata cand trece trestul scobitorii. Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca bine blatul. Am taiat marginile si apoi am intepat blatul pe toata suprafata lui, am insiropat cu sirop de visine. Am sectionat blatul in 14 parti.

Crema : Intr-un castron am pus crema de vanilie, mascarponele si laptele condensat si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am pus crema intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de blat insiropat. Deasupra am pus visine conservate pentru prajituri si am glazurat cu putina ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert prajitura tavalita cu cocos

Postat de xana

Desert prajitura tavalita cu cocos

Pentru blat, batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Separat, mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita cate putin, fara a ne opri din mixat....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 24.12.2020, 20:12
la 24.12.2020, 20:13
Wow
la 24.12.2020, 20:36
Minunata!!
la 24.12.2020, 20:39
Tare buna!
la 24.12.2020, 20:40
Eleganta praji asta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking