Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu in Prajituri
24 Dec 2020 | 5479 vizualizari
Desert prajitura Carmen

"Retete festive de iarna '' Carmen de Bizet, Carmen vecina, verisoara, prietena s.a.m.d si un amalgam de arome....

Ingrediente

  • Blat tava 36/26 cm
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 180 g faina
  • 180 g nuci prajite si taiate grosier
  • Crema
  • 200 g crema de vanile ( crema clasica de vanilie fiarta si cu unt, mie mi-a ramas de la eclere)
  • 250 g mascarpone
  • 70 g lapte condensat DeLatte
  • Sirop de visine
  • visine pentru prajituri

Mod de preparare

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baie de abur, am adaugat faina si apoi bezeaua, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nucile prajite si taiate grosier. Am tapetat tava ( 36/26 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul  la 180 grade si am introdus tava in cuptor, este gata cand trece trestul scobitorii. Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca bine blatul. Am taiat marginile si apoi am intepat blatul pe toata suprafata lui, am insiropat cu sirop de visine. Am sectionat blatul in 14 parti.

Crema : Intr-un castron am pus crema de vanilie, mascarponele si laptele condensat si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am pus crema intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de blat insiropat. Deasupra am pus visine conservate pentru prajituri si am glazurat cu putina ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura desteapta cu ciocolata

Postat de farfuriavesela

Prajitura desteapta cu ciocolata

Topim untul impreuna cu ciocolata in cuptorul cu microunde. Frecam galbenusurile cu zaharul si adaugam amestecul de ciocolata si unt, apoi apa, faina cernuta, zaharul vanilinat si laptele...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu gutui

Postat de oanapl

Desert prajitura cu gutui

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.12.2020, 20:12
la 24.12.2020, 20:13
Wow
la 24.12.2020, 20:36
Minunata!!
la 24.12.2020, 20:39
Tare buna!
la 24.12.2020, 20:40
Eleganta praji asta

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking