Flan de portocale

Postat de ianculubita in Dulciuri
19 Mai 2013 | 3585 vizualizari
Flan de portocale

Dragele mele,aceasta reteta chiar va rog sa o incercati pentru ca este irezistibila si super delicioasa!!

Ingrediente

  • 2 portocale
  • 1 l de lapte
  • 300 g zahar pudra
  • 6 oua
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Spalam portocalele si una o radem. Fierbem laptele 10 minute cu esenta de vanilie si coaja de portocala, dupa care se da vasul deoparte. Frecam bine ouale cu jumatate din zahar, turnam laptele cald amestecand continuu. Strecuram, apoi punem lichidul in forme mici. Punem formele in tava cu apa fierbinte pana la mijlocul formelor si lasam la foc mic 1h.

In acest timp, radem a doua portocala in forma de panglica si o oparim in apa 2-3 minute, dupa care o scoatem si o lasam sa se scurga. Sucul de la ambele portocale il amestecam cu zaharul ramas si punem pe foc mic cateva minute, dupa care-l dam la rece.

Scoatem flanul din cuptor si dam fomele la frigider pana in momentul servirii, cand punem sirop deasupra si ornam cu fasii de coaja de portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Flan de portocale

Postat de andaoana

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar de la cealalta se razuieste coaja. Laptele se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Flan de portocale

Postat de susu

Flan de portocale

Portocalele se spala cu apa calda amestecata cu putin bicarbonat alimentar apoi una dintre ele se curata de coaja iar cealalta se razuie de coaja. Punem pe foc mic laptele cu zaharul vanilat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2013, 15:19
Ce aromat si bun!
la 19.05.2013, 15:21
interesant!
la 19.05.2013, 15:45
super
la 19.05.2013, 15:48
ce bine arata
la 19.05.2013, 15:53
foarte bun

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking