Ingrediente
- carne de curcan (in cazul meu pulpe superioare),
- 1 ananas,
- 2 ling zahar,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- coriandru,
- ulei de masline,
- 3-4 catei de usturoi,
- 11/2 pahar vin alb.
Mod de preparare
Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna deasupra si se da la cuptor.
Ananasul se curata,se scoate miezul si se taie rondele.Se poate folosi si ananas din conserva.Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga rondelele de ananas si se stinge cu jumatate cana de vin.Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul iar ananasul se inmoaie.Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pana scade bine sosul din tigaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|