Curcan cu ananas

Postat de margo in Curcan
15 Ian 2015 | 5061 vizualizari
Curcan cu ananas

Pentru masa de Craciun ,ca fel principal,am gatit aceasta friptura de curcan cu ananas.Frageda,aromata,picanta dar si putin dulce a fost o incantare pentru musafiri.Se poate face din orice parte a curcanului.Eu am facut friptura din pulpa superioara.

Ingrediente

  • carne de curcan (in cazul meu pulpe superioare),
  • 1 ananas,
  • 2 ling zahar,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • ulei de masline,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 11/2 pahar vin alb.

Mod de preparare

Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna deasupra si se da la cuptor.

Ananasul se curata,se scoate miezul si se taie rondele.Se poate folosi si ananas din conserva.Se caramelizeaza doua linguri de zahar,se adauga rondelele de ananas si se stinge cu jumatate cana de vin.Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul iar ananasul se inmoaie.Se toarna totul peste carne si se da la cuptor pana scade bine sosul din tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fondue de carne

Postat de cristeena20

Fondue de carne

- trebuie pregattite toate ingredientele inainte de a ne aseza la masa. Acest fel de mancare necesita ustensile speciale pentru fondue si se carnea s eprajeste la masa in ulei fierbinte, mentinut...

Citeste continuarea

Cordon bleu exotic de curcan cu ananas

Postat de MyCookingLife

Cordon bleu exotic de curcan cu ananas

Se bat feliile de piept cu ciocanul de snitele, in asa fel incat sa se obtina “foi” de carne ce pot imbraca feliile de ananas. Se aseaza pe mijlocul fiecarei bucati de carne o felie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2015, 18:17
Buunnnnn !
la 15.01.2015, 18:34
la 15.01.2015, 20:37
Bun
la 16.01.2015, 08:12
Interesant!

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking