Ingrediente
- 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
- 1.5 kg cartofi
- 6 catei usturoi
- 1 ceapa
- 1 cana cu vin alb
- 100 ml ulei masline
- 2 crengute oregano
- 2 crengute cimbru
- sare
- boia rosie de ardei
- pudra chili
- ceapa si cimbru verde pentru decor
Mod de preparare
Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .
Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .
Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .
Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .
Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].
Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .
Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .
Serviti friptura calda presarata cu verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|