Curcan cu orez aromat

Postat de anomisana in Curcan
15 Noi 2015 | 3781 vizualizari
Curcan cu orez aromat

In ultimii ani m-a cuprins rau microbul pentru dulciuri si parca am uitat de pasiunea mea pentru bucatarie. De curand insa, ma tot gandeam ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai experimentat o reteta buna de mancare, atat de cuprinsa am fost de pasiunea pentru dulciuri. Si cum tocmai mi-am achizitionat un calendar culinar pentru 2016, am si incercat doua dintre retetele gasite acolo, iar una v-o aduc si voua astazi, caci nu aveam cum sa-mi amintesc de pasiunea pentru bucatarie fara sa-mi amintesc si de voi.

Ingrediente

  • aprox 1 kg de pulpa de curcan
  • 2 cani de orez
  • 1 ceapa mare tocata
  • 4 cani supa de pui
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 arde gras rosu taiat cubulete
  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita condimente chinezesti
  • sare, piper dupa gust
  • verdeata (eu am pus patrunjel)

Mod de preparare

Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele. 
Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se patrund. In aceeasi tigaie se adauga ulei, si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul(daca este proaspat) si ardeiul rosu. Se adauga inapoi carnea, restul de marinata si orezul si se mai prajeste putin.
Se pun patru cesti de supa de pui, se adauga praful de turmeric, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 18-20 de minute. 
Se serveste fierbinte, cu verdeata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat

Postat de adasev12

Pulpa de curcan la tigaie cu orez aromat

Carnea de curcan se spala si se pune intr-o oala la pe foc. Cand da in clocot se spumeaza bine, apoi se pune sare si se mai lasa vreo 10 minute la fiert. Se scoate apoi pe o farfurie, se...

Citeste continuarea

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Postat de DinDragostePentruGatit

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.  Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2015, 20:43
bun, bun
la 15.11.2015, 20:44
ssuper!
la 15.11.2015, 21:05
Foarte buna!
la 15.11.2015, 22:07
la 16.11.2015, 09:58

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking