Ingrediente
- aprox 1 kg de pulpa de curcan
- 2 cani de orez
- 1 ceapa mare tocata
- 4 cani supa de pui
- 2-3 catei de usturoi tocati
- 1 arde gras rosu taiat cubulete
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita condimente chinezesti
- sare, piper dupa gust
- verdeata (eu am pus patrunjel)
Mod de preparare
Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele.
Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se patrund. In aceeasi tigaie se adauga ulei, si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul(daca este proaspat) si ardeiul rosu. Se adauga inapoi carnea, restul de marinata si orezul si se mai prajeste putin.
Se pun patru cesti de supa de pui, se adauga praful de turmeric, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 18-20 de minute.
Se serveste fierbinte, cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu orez aromat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|