Ingrediente
- 1 pui întreg (cam de 1.5 kg);
- 2 mere;
- 1/2 lămâie;
- 4 căţei de usturoi;
- 1 vârf lgţ chili;
- 1 vârf lgţ cimbru;
- 1 vârf lgţ chimen;
- 1 lgţ rozmarin;
- 1/2 lgţ busuioc;
- 1/2 lgţ ciboulette (opţional);
- 2-3 lg ulei de măsline;
- 25 g unt;
- 100 mL vin alb;
- sare;
- piper.
Orez
- 1 cană orez;
- 3 măsuri supă/apă - am folosit doar o măsură de supă şi 2 de apă, e un gen de supă - sosul care a rămas de la o friptură de curcan pregătită la cuptor; avea în ea de toate... condimente, vin... a dat gust bun orezului;
- 1 ceapă mică;
- 3 căţei de usturoi;
- 2 lg ghimbir ras;
- 1 lgţ condiment El Ras Hanout (opţional);
- 1/2 legătură mărar (opţional);
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.
Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie.
Se împănează cu usturoi.
Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline, se unge puiul cu o pensulă, se pun bucăţele de unt deasupra şi se aşează în tavă pe un pat de mere tăiate cubuleţe.
Se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 1.5 ore, la foc mediu.
Orezul
Într-o tigaie încinsă se adaugă puţin ulei de măsline, se căleşte foarte puţin usturoiul apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, condimentul; se călesc puţin împreună, cam 1-2 minute.
Se adaugă orezul spălat, supa/apa fierbinte, se potriveşte la sare, se fierbe circa 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt, se acoperă cu un prosop şi se lasă de-o parte, timp de 15-20 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|