Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Postat de DinDragostePentruGatit in Pui
14 Apr 2012 | 5004 vizualizari
Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

Ingrediente

  • 1 pui întreg (cam de 1.5 kg);
  • 2 mere;
  • 1/2 lămâie;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1 vârf lgţ cimbru;
  • 1 vârf lgţ chimen;
  • 1 lgţ rozmarin;
  • 1/2 lgţ busuioc;
  • 1/2 lgţ ciboulette (opţional);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • 25 g unt;
  • 100 mL vin alb;
  • sare;
  • piper.

Orez

  • 1 cană orez;
  • 3 măsuri supă/apă - am folosit doar o măsură de supă şi 2 de apă, e un gen de supă - sosul care a rămas de la o friptură de curcan pregătită la cuptor; avea în ea de toate... condimente, vin... a dat gust bun orezului;
  • 1 ceapă mică;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 lg ghimbir ras;
  • 1 lgţ condiment El Ras Hanout (opţional);
  • 1/2 legătură mărar (opţional);
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet. 

Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie.

Se împănează cu usturoi.

Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline, se unge puiul cu o pensulă, se pun bucăţele de unt deasupra şi se aşează în tavă pe un pat de mere tăiate cubuleţe.

Se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 1.5 ore, la foc mediu.

Orezul

Într-o tigaie încinsă se adaugă puţin ulei de măsline, se căleşte foarte puţin usturoiul apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, condimentul; se călesc puţin împreună, cam 1-2 minute.

Se adaugă orezul spălat, supa/apa fierbinte, se potriveşte la sare, se fierbe circa 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt,  se acoperă cu un prosop şi se lasă de-o parte, timp de 15-20 minute.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta clasica de snitele din piept de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Reteta clasica de snitele din piept de pui

Preparare Reteta clasica de snitele din piept de pui Se clatesc feliile de piept de pui cu apa rece, se scurg intr-o sita si se dau cu sare. Ouale si un praf de sare se bat cu ajutorul...

Citeste continuarea

Pulpite de pui pane

Postat de cris2711

Pulpite de pui pane

Intai se condimenteaza pulpitele de pui cu sare,piper mozaic si piper cayenne. In trei castronele sau farfurii late se impart oul,faina si pesmetul. Untul sau uleiul se incing in tigaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 01:23
se pare ca nu`s singura care n-are somn )
la 14.04.2012, 01:25
la 14.04.2012, 10:03
bun bun
la 14.04.2012, 10:43
Bunatate!!
la 14.04.2012, 16:59
gustos

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking