Curcan cu portocale

Postat de mihaelar63 in Curcan
13 Ian 2010 | 7191 vizualizari
Curcan cu portocale

asta am pregatit eu de revelion

Ingrediente

  • 2 pulpe curcan [aprox. 2 kg.]
  • 400 gr. bacon
  • 1 portocala
  • 1 rosie
  • 5 catei usturoi
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 400 gr. morcovi
  • 400 gr. ciupercute
  • 1 borcan porumb tanar

Mod de preparare

  1. pulpele de curcan se spala bine si se incresteaza [ vezi imagine] .
  2. se curata usturoiul si morcovii .
  3. se feliaza baconul si rosia .
  4. din zeama de portocala , ulei, piper, boia, busuioc ,sare se prepara o mixtura  cu care se  maseaza pupele de curcan .
  5. se impaneaza pulpele cu usturoi, bacon , felii de rosie .
  6. se pune intr-o tava cu  morcovii +putina apa ,se acopara cu folie de aluminiu si se da la cuptor [220 grade C] timp de o ora .
  7. dupa ce se indeparteaza folia se pune porumbul si ciupercutele.
  8. se mai lasa la rumenit 30 min . [mai adaugati apa daca e necesar , stropiti cu sosul format ]
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Postat de mirela0911

Aripi de curcan cu portocale, la cuptor

Se spala bine aripile de curcan si se taie in doua (ele fiind mari, ajunge o jumatate de aripa la o persoana). Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca toate la un loc apoi se ung...

Citeste continuarea

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Postat de ancutsa

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2010, 15:41
Mmm, suuuper
la 13.01.2010, 17:04
si eu fac fripturica de curcan maine... bun bun
la 13.01.2010, 17:55
super super frumos, si ce farfurii frumoase ai mai mare dragul sa papi din ele...de unde le-ai gasit?
is fff frumoase!
la 13.01.2010, 20:06
rivka imi place noua ta coafura
farfuriile , cele rosii cu flori le-am luat de la kaufland .referitor la reteta cred ca ar merge zeama chiar si de la 2 portocale .
la 13.01.2010, 21:35
Ce buuuun ! Daca pregatesti multe bunatati e normal sa fii "bine crescuta " , nu ca eu as fi mai prejos. Felicitari pentru acest preparat !

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking