Ingrediente
- 2 pulpe mari de curca [2.5 -3 kg ]
- 2 portocale
- 2 maciulii de usturoi
- 2 linguri miere
- 2 linuri ulei de susan
- 2 lingurite sos Worchester
- 1/2 lingurita oglio e alio [ fulgi ardei iute , usturoi, patrunjel ]
- 1/2 lingurita ierburi de Provence
- 1 varf cutit curcuma
- 1 varf cutit boia afumata
- 1 pahar vin sau zeama de la jumatate lamaie .
- sare
- 500 gr mazare verde congelata
- 500 gr baby carots [ morcovi tineri ] congelati
- rosii pentru decor
Mod de preparare
Pulpele de curca se curata , se spala .
Se face un amestec din condimente ,miere, ulei,sos Worchester si zeama de la o portocala.
Cu acest amestec se maseaza bine pulpele de curca si se pun la cuptor in tava in care ati pus putina apa si maciuliile de usturoi curatate la capete .
Intai se da focul mare la cuptor .Dupa 15 min. se intorc pulpele .Se mai lasa 15 minute si iarasi se intorc , reducandu-se caldura . Turnati vinul deasupra.
In acest moment adaugati legumele si mai lasati totul la cuptor maximum 20-30 min .
Serviti pulpele cu garnitura preferata . Noi am avut mazare verde si morcovi tineri .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|