Ingrediente
- 2 copane/aripi de curcan
- 10 cartofi noi potriviti
- 200 g. fasole pastai
- 1 pahar vin alb
- 2-3 lingurite ulei de masline
condimente:
- sare
- piper alb
- chilli
- busuioc
- oregano
- maghiran
- 2linguri bulion
- unt
Mod de preparare
Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de masline. Tot in tava am turnat cam un pahar de vin alb si am bagat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mic. Din cand in cand am mai scos tava din cuptor si am mai stropit curcanul cu ulei pentru a ramane fraged si a se rumeni frumos.
Cat timp curcanul a stat la cuptor, am pregatit cartofii adica i-am curatat de coaja si i-am taiat circular in felii relativ subtiri. Am scos tava de la cuptor si i-am aruncat in sosul din tava, deasupra lor am asezat pastaile de fasole si am presarat condimente din plin. De asemenea am mai adaugat putin vin alb in tava si am mai uns cu putin ulei feliile de curcan. Apoi am mai dat totul la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
Cand a inceput sa se simta mirosul imbietor venind dinspre cuptor, am scos tava si peste legume am intins 2 linguri de bulion si cateva feliute de unt. Nu este nevoie sa exageram cu untul fiindca oricum am adaugat deja ulei si nu dorim ca mancarea sa fie prea grasa sau prea plina de calorii, mai ales noi, doamnelor .
Am lasat totul inca 5 minute la coptor si...gataaa!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan in sos de vin alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|