Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci

Postat de privatelaura in Curcan
2 Feb 2013 | 5875 vizualizari
Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci

Ingrediente

  • 1 pulpa curcan
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • cateva rosii deshidratate in ulei
  • 1 paharut vin alb
  • 2 lg bulion
  • sare
  • oregano
  • ulei masline
  • praf usturoi

Mod de preparare

Pulpa de curcan se spala si se pune la fiert vreo jumatate de ora.

Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se zdrobeste.

Intr-o tigaie, se pune un pic de ulei masline si se pun la calit ceapa cu usturoiul si rosiile taiate cubulete.  

Dupa ce a fiert pulpa, se scoate din apa si se portioneaza bucati mai mici care se pun la calit peste ceapa. Dupa ce s-a rumenit bine si carnea, se adauga ciupercile scurse. Se calesc un pic si apoi se toarna vinul. Dupa ce a sfarait bine, se adauga bulionul, oregano, sare si putina zeama de la fiert. Se lasa sa scada sosul si la sfarsit se presara putin praf de usturoi. Se acopera cu un capac si se lasa vreo 10 min asa acoperit inainte de servire.

Se serveste alaturi de un piure cremos de cartofi sau alta garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de vin si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de Curcan Godina

Postat de momo121

Rulada de Curcan Godina

       Intr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute...

Citeste continuarea

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Postat de Sidy

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza. Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 11:13
eee bunatate de bunatate, vai ce-mi place!
la 02.02.2013, 11:15
Vezi Laura, cred că şi din găina de la articolul meu ar merge gătit aşa ceva)Foarte bun
la 02.02.2013, 11:17
Parinte tocmai intram in articol
la 02.02.2013, 11:28
Vin bunatatile din curcan..Foarte bine arata asa in sos
la 02.02.2013, 11:31

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking