Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

Postat de gusti in Curcan
26 Ian 2013 | 4754 vizualizari
Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

O reteta de piept de Curcan tavalit in unt aromat foarte usor de preparat, careia i-am adaugat ca garnitura o tocanita rapida de ciuperci

Ingrediente

  •  o bucata de piept de curcan, taiata in 4 parti
  • jumatate pachet unt
  • o punga de ciuperci congelate (sau proaspete, la alegere)
  • o crenguta de rozmarin
  • citeva fire de patrunjel
  • 6-8 catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • o ceapa mica/medie
  • marar
  • sare si piper

Mod de preparare

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute.

Am pus in locul ei in tigaie ceapa taiata marunt, pina s-a facut aurie, am adaugat ciupercile (am folosit congelate, un mix cu bureti de padure, ghebe, etc), am amestecat, iar la final am adaugat 2-3 catei de usturoi zdrobiti si mararul tocat marunt. Am mai amestecat putin si gata tocanita de ciuperci.

Am scos ciupercile si am pus restul de unt in tigaie. Am adaugat usturoiul zdrobit, crengutele de rozmarin si cimbru, dar si patrunjelul. Am aromat astfel untul timp de 2-3 minute.

Am scos carnea din Zepter, era aproape facuta, si am tavalit-o prin untul aromat pina a prins o usoara crusta.

Am decorat portia cu crenguta de rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

Postat de Oana

Musaca de vinete, cartofi si carne de curcan

Vanata se curata de coaja si se taie rondele, se presara cu sare si se lasa sa se odihneasca pana pregatim carnea. Se pune putin ulei intr-o tigaie adanca. Se adauga carnea de curcan taiata...

Citeste continuarea

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

Postat de ancutsa

Piept de curcan cu vin alb, mirodenii si portocala

  Se taie pieptul în două, se unge cu ulei, se freacă cu sare, dar şi mirodenii pentru o crustă frumoasă. Eu mi-am făcut propriul amestec din mirodeniile care îmi plac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2013, 20:19
L-aş tăvăli şi eu un pic pe la mine prin farfurie
E super
la 26.01.2013, 20:23
o bunatate
la 26.01.2013, 20:24
vai, ce resfat!
la 26.01.2013, 20:26
daaa, a iesit de vis
la 26.01.2013, 20:31
te-ai pus pe tavaleli arata tare bine

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking