Ingrediente
- 6 pulpe de pui dezosate
- curry,
- ienibahar macinat,
- seminte de in,
- nuca de cocos,
- sos soia
- chilly,scortisoara,
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 400 ml lapte de cocos
- amidon alimentar pentru a ingrosa putin sosul
Mod de preparare
Pulpele de pui le-am taiat cubulete de aproximativ 2 cm,le-am marinat apoi cu curry,chilly,putina scortisoara macinata,ienibahar macinat,sos de soia si le-am lasat cam 35-40 min in aceasta marinata.Am curatat apoi o ceapa medie,3 catei de usturoi,le-am tocat marunt.Am incins o cratita cu foarte putin ulei de masline,am pus apoi ceapa si usturoiul si o mana de seminte de in si una de nuca de cocos.Am lasat totul la foc potrivit pana cand ceapa a devenit usor translucida,apoi am pus pulpele cu tot cu marinata,am amestecat si le-am lasat cam 5 minute la calit apoi am pus laptele de cocos si am lasat mancarica sa fiarba la foc foarte mic.Cand pulpele au fost fierte am pus intr-o canuta de cafea o lingurita cu varf de amidon si apa cat sa acopere amidonul,am amestecat pana cand amidonul s-a dizolvat si am turnat apoi peste mancarica care fierbea.In 2 minute curry-ul s-a ingrosat atat cat vroiam si am stins focul.
Am servit aceast delicios curry cu garnitura de orez basmati (1 masura orez,2 masuri apa,sare si 2 cuisoare -se fierb cam 12 minute) si o salata de castraveti cu ulei de masline,iaurt si 1 catel de usturoi tocat marunt. O bunatate credeti-ma !
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu seminte de in,nuca si lapte de cocos alaturi de orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|