Ingrediente
- Am folosit pentru carne:
- 6-7 felii pulpa de porc
- 200 ml lapte de cocos
- sos soia
- sos worchester
- sos pimento
- curry,
- 2 stelute anason,
- o foaie de dafin
- Am folosit pentru garnitura:
- orez basmati
- 200 ml supa de pui
- 1 catel mai mare de usturoi
- curry
- 4 cuisoare
- 1 anason stelat
- fasole rosie
- ulei de rapita
- ,lapte de cocos
Mod de preparare
Bucatile de carne le-am pus la marinat in lapte de cocos,cu sos soia,sos worchester,sos pimento,curry si le-am lasat asa cam o jumatate de ora,apoi le-am pus intr-o tava impreuna cu marinata,am adaugat anasonul stelat si frunza de dafin si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos si s-au patruns.
Intr-o cratita,am pus ulei de rapita,catelul de usturoi taiat marunt,cuisoarele,anasonul si am lasat pe foc pana cand usturoiul si-a schimbat putin culoarea,am adaugat apoi orezul si l-am lasat asa 2-3 minute sa se prajeasca,apoi am adaugat 1 lingurita de curry, 200 ml lapte de cocos si supa de pui,am dat focul foarte mic,am pus capacul si am lasat sa fiarba orezul pana cand a absorbit tot lichidul din vas.Dupa ce orezul a fost fiert,am adaugat fasole rosie din conserva careia i-am scurs apa si am si clatit-o putin.Am scurs-o bine de apa si am adaugat-o peste orez.
Am servit pulpa in lapte de cocos alaturi de orez cu fasole rosie…o explozie de arome.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in lapte de cocos si orez cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|