Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie

Postat de krysty in Pui
28 Oct 2013 | 3990 vizualizari
Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie

Ingrediente

  • 400 g cus cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 morcov
  • 4 pulpe de pui
  • 1 varza rosie
  • ulei 100 ml
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se pun intr-o cratita 2l apa cu putina sare si se lasa cam 20 minute sa clocoteasca. In momentul cand clocoteste apa,adaugam cus cus-ul si amestecam pentru a nu se lipi bobitele intre ele. Se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. Apoi oprim flacara de la aragaz si acoperim cratita cu un capac. Lasam acoperit inca 5-10 minute.

Intre timp preparam amestecul de legume.Curatam cepele,ardeiul,morcovul si patrunjelul.Le spalam cu apa rece si apoi tocam cepele marunt,ardeiul,iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici .Verdeata o tocam marunt. 

Dupa ce le-am pregatit, punem legumele la calit adaugand putina sare si piper .

Lasam sa se rumeneasca putin legumele.

Punem cus cus-ul intr-o strecuratoare si lasam putin la scurs,apoi amestecam  cus cus-ul cu legumele calite si mai adaugam dupa gust sare.

Pulpele de pui se parlesc putin,se taie pe jumatate,se spala cu apa rece si se pun intr-un castron .Se adauga condimente de pui si se lasa putin la macerat.

Inainte de a fi puse pe grill,se cresteaza putin .Lasam apoi pulpele pe grill pana se rumenesc.

Cat timp se fac pulpele,pregatim salata de varza rosie.

Curatam varza,scoatem cotorul, apoi o spalam cu apa rece si o taiem fasii subtiri (fideluta).Adaugam sare,piper,ulei si otet dupa gust.

Pe o farfurie asezam cus-cus-ul cu legume si pulpitele rumenite alaturi.Se servesc cu salata de varza rosie .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pulpe de pui grill si salata de varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Postat de panacris

Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit....

Citeste continuarea

Snitele de pui in aluat de clatite

Postat de merisor67

Snitele de pui in aluat de clatite

Spalam pieptul de pui si il feliem de-a lungul, dar nu prea subtire, apoi il batem usor( nu prea tare ca pe cea de porc sau vita), cu ciocanul de snitele, pe un tocator de lemn. Cu toate ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2013, 21:13
la 28.10.2013, 21:15
Sunt la usa ta
la 28.10.2013, 21:25
Usa e deschisa
la 28.10.2013, 21:33
si eu! luati-ma si pe mine )
la 28.10.2013, 22:28
ce bunatate imi place cus cusul,iar impreuna cu pulpele si salata sunt un deliciu
eu prepar putin altfel cus cusul

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking