Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Postat de retetele_tinei in Ficat
1 Noi 2014 | 4748 vizualizari
Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci

Ingrediente

  • 5 cepe
  • 350 g ficatei si inimi
  • 180 g ciuperci in conserva
  • 500 ml apa
  • 200 g cuscus
  • ulei pt prajit
  • 2 lingurite de boia dulce
  • sare
  • piper
  • unt, cat o nuca

Mod de preparare

Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.

Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot ,am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.

Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.

Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.

Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.

Am stins cu 300 ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.

Separat, am pregatit cuscus-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200 g cuscus, sare si unt.

Cand cei 200 ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.

Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.

Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu tocanita de ficatei,inimi de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

Postat de mihaelar63

Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi

Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat...

Citeste continuarea

Ficatei de pui inveliti in bacon

Postat de merisor67

Ficatei de pui inveliti in bacon

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2014, 14:31
Bun bun
la 01.11.2014, 14:41
la 01.11.2014, 14:42
la 01.11.2014, 15:26
la 01.11.2014, 21:24

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking