Dantelata

Postat de epurasha2bb in Prajituri
23 Iul 2010 | 9362 vizualizari
Dantelata

Prajitura cu ciocolata si frisca

Ingrediente

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe de nuci de ghimbir/de gutui
  • pt crema :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • 2 linguri de miez de nuca macinat
  • Pt.decor
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.

Crema de ciocolata se prepara rapid prin mixarea cu laptele rece si zahar si cand e gata se adauga si nuca macinata si o lingura de frisca.

Se umple cu crema  apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza cu  onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt si miez de nuca intreg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dantelata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de Corina33

Desert pariziene cu branza si stafide

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 14:36
ce buna e...tot pt ziua lui mishu? ma voi NU VA INGRASATI?
la 23.07.2010, 14:57
mai pai ai vazut tu epurash slab? nu stii ca ei rontzaie mereu ceva?
la 23.07.2010, 14:58
asta e facuta mai demult , e din seria''facute dar nepostate din lipsa de timp si lene''
la 23.07.2010, 15:07
Ce bine arata fluturasii aia
la 23.07.2010, 15:09
super foarte bine arata 5 furcusi o trec la favo tare bine arata ,dar o sectiune nu ne arati si noua?

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking