Degetele de pui pane cu sos dulce de iute

Postat de RuxyRux in Pui
25 Iun 2013 | 19865 vizualizari
Degetele de pui pane cu sos dulce de iute

Radu sa traiasca! Asa un sos delicios a preparat incat e nelipsit la orice mancarica :)...degetelele( sau chicken fingers) pane au iesit un deliciu marinate in sosul dulce de iute, le poti manca in loc de seminte :)...nu stii cand sa te opresti :)))), crocantele, putin dulcege, putin acrisoare, putin iuti ...recomand sosul, merita cumparat :)

Ingrediente

  • 1 piept de pui( maricel)
  • 2 oua
  • 2 cani de fulgi de porumb
  • 4 linguri de pesmet
  • 1 lingura plina de sos dulce de iute
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 2 linguri lapte
  • sare
  • piper alb
  • un praf de turmeric
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Taiati carnea in fasiute( de dimensiunea unui deget).

Stropiti-o cu zeama de lamaie. Adaugam sosul dulce de iute, sarea, turmericul si piperul. Amestecam bine carnea cu sosul si lasam pentru 30 de minute la marinat.

Pesmetul se amesteca la robot cu fulgii de porumb.

Ouale se bat cu laptele si un praf de sare.

Se trec fasiile de pui prin mixul de ou si lapte apoi prin pesmetul amestecat cu fulgii de porumb.

Se prajesc pana se rumensc frumos la foc mic spre mediu. Eu  nu pun mai mult de 6 bucati in tigaie, iar uleiul il folosesc pentru doua ture si atat( deci cam 12 bucati), spal tigaia si pun alt ulei, altfel preparatul se arde usor si isi schimba culoarea. Scoateti degetelele pe un prosop de hartie sa scurgeti excesul de ulei.

Serviti-le alaturi de garnitura dorita si desigur putin sos dulce de iute , sunt tare gustoase :)

http://www.dulce-de-iute.ro/

Daca ti-a placut reteta noastra "Degetele de pui pane cu sos dulce de iute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Puisor aromat la cuptor

Postat de CameliaComan

Puisor aromat la cuptor

Curatam si spalam puiutul. Presaram deasupra puiului praf de usturoi, boia dulce, condimente pentru carnea de pui, piper si sare. Pune ulei de masline si masam usor puiul. Introducem puiul in...

Citeste continuarea

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Postat de oanapl

Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu spanac, ciuperci, ardei si smantana Se alege o tigaie largă și mai adâncă în care se topește untul. Se taie carnea de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2013, 18:27
super bune!!!!
la 25.06.2013, 18:33
la 25.06.2013, 18:40
bun bun
la 25.06.2013, 18:42
Savuroase!
la 25.06.2013, 18:47
pana acum nu mi-era foame, cu degetele astea pornesc imediat spre bucatarie

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking