Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- sare
- piper
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita boia iute
- faina
- ulei pentru prajit puiul
- Sosul rosu:
- 1 lingura pasta de ardei
- 2 linguri pasta de rosii
- 50 g unt
- 1 catel de usturoi
- 1/2 lingurita boia iute
- sare
- Sosul de branza:
- 1 lingura ulei
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri smantana
- 100 g branza cu mucegai
Mod de preparare
Pieptul de pui l-am taiat in fasii subtiri si lungi.(aprox 12 bucati)
L-am condimentat cu sare,piper ,boiaua dulce si boiaua iute si l-am lasat sa se odihneasca 15 minute.
L-am trecut apoi prin faina si l-am prajit in uleiul incins cateva minute pe ambele parti pana s-a rumenit frumos.
L-am scos apoi intr-un vas si l-am pus deoparte.
Intr-o craticioara am topit untul apoi am pus pasta de ardei,pasta de rosii,usturoiul si boiaua iute si am lasat pe foc mediu amestecand continuu 2-3 minute pana am obtinut un sos.(sare adaugati in functie de cat de sarata este pasta de rosii si de ardei)
Am turnat sosul peste pieptul de pui si am amestecat usor cat sa acopar toate bucatile de piept.
Pentru sosul alb am pus la calit usturoiul taiat marunt cu uleiul doar cat sa ii dea aroma uleiului.
Am adaugat smantana si am mai lasat 1-2 minute pe foc mic.
Branza cu mucegai am sfaramat-o apoi am adaugat-o si pe ea peste smantana.
Am mai lasat sosul aprox. 3-4 minute pe foc amestecand continuu pana s-a topit bine branza
Am servit puiul cu sosul de branza si bucatele de branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui Buffalo cu sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (48)
|