Ingrediente
- Blat
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 4 linguri nuca macinata
- 160 g margarina rama
- 1 plic finesse vanilie
- 1 plic vanilie bourbon
- 1 plic praf de copt
- 20-30 g pepite ciocolata
- 300 g capsuni
- Crema
- 200 g ciocolata 52% cacao
- 200 ml smantana pentru frisca
- 120 g zahar pudra
- 100 g smantana grasa
- 1 cutie mascarpone
- Decor
- glazura neagra Dr.Oetker
Mod de preparare
Blat:
Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi incorporam margarina si mixam bine. Dupa ce am omogenizat adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Dupa ce am omogenizat adaugam albusurile amestecand cu o lingura de lemn foarte usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, deasupra punem pepitele de ciocolata si dam la cuptor pentru 15 minute, apoi scoatem tava si adaugam capsunile. Lasam la copt pana cand trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca.
Crema:
Ciocolata maruntita se pune intr-un vas, se adauga zaharul farin, smantana de frisca si smantana groasa si se pune pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele, nu trebuie sa fiarba. Se ia de pe foc, se lasa 15 minute sa se racoreasca si se da vasul la congelator pentru 1 ora si 1/2. Se scoate vasul si se mixeaza bine la viteza mare, apoi se incorporeaza crema mascarpone.
Asamblare:
Peste blatul racit se aseaza crema, apoi se portioneaza prajitura. Deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata Dr.Oetker, in functie de imaginatia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|